ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. καραβίδες

  • 2 φλιτζ. κριθαράκι

  • 5 ντομάτες τριμμένες

  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί

  • 4 φλιτζ. ζεστό νερό

  • αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το
ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2΄-3΄, το σκόρδο και το
κρεμμύδι. Βάζετε και το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας με
μία ξύλινη κουτάλα για 2΄-4΄. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να
εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ,
αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνετε να πάρει βράση και χαμηλώνετε τη
φωτιά. Σιγοβράζετε για 10΄-12΄ και ρίχνετε τις καραβίδες.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα γι 6΄-8΄ περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του
το φαγητό.

Top