ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 πακέτο μακαρόνα Νο3
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1½ κιλό γάλα
  • ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. βούτυρο & 2 κ.σ. για το άλειμμα των φύλλων
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να ζεσταθεί, παράλληλα σε μια
κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λειώσει σε μέτρια φωτιά. ¨Όταν
λειώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1΄-2΄ με το σύρμα.
Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να
δέσει η κρέμα και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο,
αλάτι, πιπέρι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την αφήνετε να
κρυώσει λίγο και ρίχνετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να
ενσωματωθούν με την κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Σε μία
κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια αλ
ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε
τη μπεσαμέλ, τα τυριά, το πιπέρι,, το δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και διορθώνετε το αλάτι αν χρειάζεται. Βουτυρώνετε ένα ταψί
Νο38 και στρώνετε τα μισά φύλλα ακτινωτά βουτυρώνοντας
τα ενδιάμεσα. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζετε τα
υπόλοιπα φύλλα πάντα βουτυρωμένα. Βουτυρώνετε την επιφάνεια και την
χαράζετε σε κομμάτια, την ραντίζετε με νερό και ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 50΄-60΄περίπου.

ΣΗΜ.: Αν θέλετε βάζετε την πίτα σε φόρμα.
Χρησιμοποιείτε τα μισά υλικά, αφήνετε την πίττα να κρυώσει για 30΄
και μετά την βγάζετε.

Top