NASI GORENG – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. ρύζι
  • 1 αυγο τηγανιτό

  • 100 γρ. κρέας η λουκάνικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
  • 1 κομματάκι (σαν καρύδι περίπου) φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
    ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πλατιά φασολάκια ψιλοκομμένα ή αρακά
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • σάλτσα σόγιας (περίπου 2 κ.σ.)

  • 1 κ.γ.
    λίγη σάλτσα οστράκων (oyster sauce) .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ρύζι όπως για πιλάφι. Δεν χρειάζεται πάντως να είναι
σπυρωτό.  Κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες. Το ανακατεύετε
με το σκόρδο και το τζίντζερ. Βάζετε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και
όταν κάψει ρίξτε και το κοτόπουλο με το σκόρδο και το τζίντζερ.
Ψήστε το σε δυνατή φωτιά να μαγειρευτεί και να αρπάξει λιγάκι. Τα
κομματάκια είναι τόσο μικρά που ψήνονται αμέσως. Ρίξτε και τα
ψιλοκομμένα λαχανικά και φέρτε τα μια «βόλτα»πάντα σε
δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις σάλτσες και μαγειρέψτε για ακόμη 5΄.
Προσθέστε και το ρύζι βρασμένο και ανακατέψτε το όλο πολύ καλά.

ΣΗΜ.: Το Νάσι (nasi goreng) ήρθε στην
Ολλανδία από την Ινδονησία όπου το έφτιαχναν χρησιμοποιώντας
απομεινάρια φαγητού και τα έτρωγαν συχνά για πρωινό. Σήμερα είναι
ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ολλανδών. Υπάρχουν πολλές συνταγές
με διάφορες παραλλαγές.

Top