ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες μικρές με ή χωρίς τη φλούδα
  • 500 γρ. λουκάνικα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές
ροδέλες. Σε ένα ταψί βάζετε τα λουκάνικα και τις πατάτες.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σκόρδο και
τα ρίχνετε στο ταψί. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και το
ελαιόλαδο και με τα χέρια σας ανακατεύετε καλά να αλειφθούν καλά οι
πατάτες και τα λουκάνικα με όλα τα υλικά. Ρίχνετε ένα ποτήρι
νερό και ψήνετε στον αέρα στους 180οC βαθμούς για 45΄.

Top