ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 250 ml νερό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ½ κ.γ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε το
νερό, το βούτυρο και το αλάτι και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το
αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε το μείγμα να
κρυώσει. Προσθέτετε τα τυριά, το ξύσμα και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε με την ζάχαρη και ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύετε
το μείγμα καλά κάθε φορά. Πλάθετε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος
καρυδιού και τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄. Τρώγονται
ζεστοί.

Top