ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΕΝΤΕ ΓΕΥΣΕΩΝ

YΛΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ. γλ. όχι γεμάτο, φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ. γλ. όχι γεμάτο, φρέσκο θυμάρι
  • 3 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
  • 4 φυλλαράκια φρέσκος βασιλικός
  • 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζετε τα αρωματικά φυτά σε ένα πέτρινο
γουδί, μαζί με το χοντρό αλάτι και τα κοπανάτε ελαφρά 2-3 φορές για
να βγάλουν το άρωμά τους. Βάζετε σε έ­να αποστειρωμένο και στεγνό
μπου­κάλι τα αρωματικά χόρτα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το
κλείνετε ερμητικά. Τοποθετείτε το μπουκάλι σε σκοτεινό και δροσερό
μέρος για 3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό το ανα­κινείτε αρκετές
φορές. Σουρώνετε το ε­λαιόλαδο και το μεταγγίζετε σε καθαρό
μπουκάλι. Πετάτε τα αρωματικά χόρτα. Διατηρείται 4-5 μήνες.

ΣΗΜ.: Κατάλληλο για βραστές
πατάτες, ψητό μοσχάρι ή χοιρινό, τυρί φέτα ψητό στο φούρνο αλλά και
σε κρίθινα παξιμάδια.

Top