ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καλαμαράκια
- ½ σφηνάκι ούζο
- 1 ποτήρι σόδα (αναψυκτικό)
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 φλ. αλεύρι (όσο πάρει)
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Κρατάτε τα
πόδια, τα κεφάλια και κόβετε το σώμα σε ροδέλες. Τα βάζετε σε ένα
μπολ και ρίχνετε την σόδα, το ούζο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και
ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο σε σουρωτήρι
για 30΄ περίπου. Τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε καλά να μην έχουν
καθόλου υγρασία. Βάζετε σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο
να κάψει καλά. Τινάζετε τα καλαμαράκια να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τηγανίζετε λίγα-λίγα τα καλαμαράκια για 2΄-3΄ μέχρι να πάρουν
χρυσαφένιο χρώμα. Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε όσο
είναι ζεστά.
ΣΗΜ.: Τα καλαμαράκια
είναι έτοιμα όταν ανεβούν στην επιφάνεια του λαδιού. Για να γίνουν
τραγανά τα καλαμαράκια πρέπει κάθε φορά που βγάζετε τα καλαμαράκια
από το λάδι, να τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά να πέφτει λίγο η
θερμοκρασία.