ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
- 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 4 αυγά
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα
στραγγίζετε καλά. Σε ένα ταψί και ανακατεύετε όλα τα τριμμένα
τυριά. Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28εκ ή 30εκ. καλά
βουτυρωμένο απλώνετε το ⅓ των μακαρονιών. Πασπαλίζετε με το ⅓ του
μείγματος των τυριών και το ⅓ του ζαμπόν. Συνεχίζετε με το ⅓ των
μακαρονιών, ⅔ των τυριών και το ⅓ του ζαμπόν. Επαναλαμβάνετε για
τρίτη φορά με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε το γιαούρτι με σύρμα σε
ένα μπολ να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας
καλά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε την
μακαρονόπιτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200οC σε αέρα για 20΄.