ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μπάμιες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

  • 1 κιλό χταπόδι βρασμένο για 40΄
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη ή ψίχα ψωμιού χωρίς την κόρα
  • 3 κ.σ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 4 κ.σ. ούζο
  • αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τους χταποδοκεφτέδες. Κόβετε σε κομμάτια το χταπόδι.
Σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1΄-2΄. Προσθέτετε το
χταπόδι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο
μπλέντερ σε 2-3 δόσεις και το πολτοποιείτε προσθέτοντας τον άνηθο
και το ούζο. Ανακατεύετε τον κιμά του χταποδιού με το μουλιασμένο
και στυμμένο ψωμί, την ντομάτα και τον άνηθο  ζυμώνοντας για
3΄. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε καλά μια
κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα σκόρδο και το κρεμμύδι στο
ελαιόλαδο. Μετά από λίγο ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τέλος
τις μπάμιες. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το ξίδι, προσθέτετε
λίγο ζεστό νερό στην  κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να
σιγοβράσει μισοσκεπασμένο με το καπάκι για 20΄-25΄ περίπου. Στο
μεταξύ πλάθετε κεφτεδάκια λίγο μεγαλύτερα από καρύδι και τα
αλευρώνετε. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα τηγανίζετε
σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τους κεφτέδες, πασπαλίζετε όλο το φαγητό
με το μαϊντανό και δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό. Σερβίρετε
το φαγητό αμέσως.

Top