ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομ. το λευκό και το τρυφερό
    πράσινο μέρος
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 100 ml ξινόγαλα ή φρέσκο γάλα
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο ξερό
  • αλάτι – φρεσκοκομμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά τα πράσα και το σέλινο
στο ελαιόλαδο, για περίπου 7-8΄ μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνετε τη
φωτιά, προσθέτετε το ζωμό και μαγειρεύετε για 5΄-6΄. Ρίχνετε το
ξινόγαλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3΄-4΄ ακόμη. Αδειάζετε το
μείγμα στο μπλέντερ, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε για περίπου 3΄ ή
μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα
περνάτε τη σάλτσα από λεπτό σουρωτήρι.

ΣΗΜ.: Ανάλογα με το που θα τη
χρησιμοποιήσετε, προσθέτετε αν θέλετε λίγο χυμό λεμονιού στο τέλος.
Ταιριάζει σε ψητά ψάρια, κρεατικά, αλλά και σε ζεστές
πατατοσαλάτες, βραστά λαχανικά ή χόρτα τσιγαριστά. Μπορείτε επίσης
να τη βάλετε σε σουφλέ λαχανικών, ενώ συνοδεύει υπέροχα ακόμη και
ζυμαρικά.

Top