ΣΟΡΜΠΕ ΑΠΟ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. πολτοποιημένοι ώριμοι γερμάδες ή ροδάκινα (ζυγίζετε τον
    πολτό)
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από ½ λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βάζετε στη φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι
να κρυώσει πολύ καλά. Προσθέτετε έπειτα τον πολτό από τα φρούτα και
το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα στην
παγωτομηχανή (αν διαθέτετε) και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης. Αν
δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ στην
κατάψυξη. Έπειτα από μισή ώρα, το βγάζετε και το ανακατεύετε με
έναν αυγοδάρτη.  Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 5-6 φορές
ανά ½ ώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε παγοθήκες με το μείγμα
και να το αφήσετε να παγώσει για αρκετές ώρες. Όταν θέλετε να
σερβίρετε αλέθετε τα παγάκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν
γρανίτα.

Top