ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 lt ζωμό πουλερικών ή νερό
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο ή 1 κ.γ. ξερό κοπανισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1½ κ.σ. βούτυρο (αν θέλετε)
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό ή 150 ml κρέμα γάλακτος
    (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι και το βούτυρο τα κρεμμύδια με
το σκόρδο και όλα τα μανιτάρια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για
περίπου 15΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2΄ να εξατμισθεί το αλκοόλ και
προσθέτετε τα κάστανα, το ζωμό, αλατοπίπερο και το δενδρολίβανο και
μαγειρεύετε για 30΄. Πετάτε το φρέσκο δενδρολίβανο. Στραγγίζετε το
ζωμό. Πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτετε σταδιακά ζωμό
μέχρι να αποκτήσει η σούπα την επιθυμητή πυκνότητα. Σερβίρετε τα
σούπα ζεστή προσθέτοντας από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος ή λίγο
γιαούρτι χτυπημένο.

Top