ΣΠΕΚΟΥΛΟΟΣ (speuloοs)- ΒΕΛΓΙΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια
  • 140 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 70 γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • ½ κ.γ. ???
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. άσπρο πιπέρι τριμμένο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα,
μετά από λίγο ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε
μέχρι να σχηματιστεί μία ενιαία ζύμη, την οποία αφήνετε στο ψυγείο
για 3 ??? ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε τη
ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, και την ανοίγετε με τον πλάστη σε
λεπτό φύλλο. Κόβετε με κουπ πατ μπισκότα σε διάφορα
χριστουγεννιάτικα σχήματα. Τα μεταφέρετε σε λαμαρίνα, την οποία
έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για
περίπου 20΄.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις
    χρήσεις

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε
    κομμάτια

  • 140 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη

  • 40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

  • 70 γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα σε
    σκόνη

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. κανέλλα

  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

  • ½ κ.γ. ???

  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

  • ¼ κ.γ. άσπρο πιπέρι τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη
ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα, μετά από λίγο ρίχνετε σταδιακά όλα τα
υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μία ενιαία ζύμη,
την οποία αφήνετε στο ψυγείο για 3 ??? ώρες. Προθερμαίνετε το
φούρνο στους 180οC.
Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, και την ανοίγετε με
τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβετε με κουπ πατ μπισκότα σε διάφορα
χριστουγεννιάτικα σχήματα. Τα μεταφέρετε σε λαμαρίνα, την οποία
έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για
περίπου 20΄.

Top