ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κούπα σόδα με ανθρακικό ή μπύρα
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ,
το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε την σόδα και ανακατεύετε με το
σύρμα ώστε να γίνει ένας ενιαίος παχύρρευστος χυλός. Αφήνετε για
μισή ώρα να ξεκουραστεί. Ξεφλουδίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια. Τα
κόβετε σε ροδέλες 1-2 εκ. Βουτάτε τις ροδέλες κρεμμυδιών μέσα στο
χυλό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Τις περνάτε αμέσως από την
φρυγανιά. Τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ψηθεί το κρεμμύδι
εσωτερικά και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα εξωτερικά περίπου 3΄-4΄.
Τοποθετείτε τα τηγανιτά κρεμμύδια σε απορροφητικό χαρτί για να
στραγγίσουν, τα απολαμβάνετε ζεστά

ΣΗΜ.: Μια πιο υγιεινή πρόταση για να
αποφύγετε το τηγάνισμα είναι να τα βάλετε σε ένα ταψάκι και να τα
ψήσετε για 35΄ στους 180
οC, αλείφοντάς
τα πριν με δύο κουταλιές λάδι.

Top