Το «ελληνικό πρωινό» στην HORECA



Τήν 
 Τήνο, την Πάτμο, τη Φολέγανδρο, τη Σκύρο, τη
Λήμνο, την Αστυπάλαια, την Αίγινα και τη
Μύκονο,
 
τις
νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», μέσα
από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα, παρουσίασε το
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στο πλαίσιο της 11ης
HORECA.

Είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος
(Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το
2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται
στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της
Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε
περιοχής της Ελλάδας.

Παρ’ ότι ο βασικός κορμός της γαστρονομίας είναι κοινός, κάθε
περιοχή έχει τους δικούς της γαστρονομικούς θησαυρούς, έτσι ώστε
άλλα είναι τα χαρακτηριστικά της Κρητικής κουζίνας, άλλα της
Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, των νησιών του Αιγαίου
κλπ.

Αυτή τη γαστρονομική πολυμορφία κάθε περιοχής θέλει να
παρουσιάσει το “Ελληνικό πρωινό”, συμβάλλοντας καθοριστικά στη
διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής
φυσιογνωμίας του κάθε τόπου.

Top