ΦΑΒΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φάβα
  • 300 γρ. απάκι κομμένο κυβάκια
  •  1 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκ. (βράζετε την φλούδα και χωρίς υγρά)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε την φάβα σε σουρωτήρι και την αφήνετε να στραγγίσει.Τη
βάζετε σε  μία κατσαρόλα με 2 lt νερό και το κρεμμύδι .Την
βράζετε σε μέτρια φωτιά, (ξαφρίζοντας από την αρχή) για 1–1½ ώρα,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.Κατεβάζετε από την
φωτιά, χτυπάτε με ραβδομπλέντερ να λιώσει, την αφήνετε να
κρυώσει και να σφίξει. Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι και σοτάρετε το
απάκι για 1΄.Το βγάζετε και το αφήνετε να στραγγίσει σε
απορροφητικό χαρτί.Προθερμαίνετε το φούρνο στους
150οC.Ανακατεύετε την φάβα με το απάκι και την
κάππαρη.Μοιράστε το υλικό σε μία μεγάλη λαδωμένη φόρμα ψησίματος ή
σε μικρότερες και ψήστε για 20΄.Αφήστε να κρυώσει και
ξεφορμάρετε.Ραντίστε με λίγο λάδι και γαρνίρετε με ντοματίνια.

 

Top