ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό χταπόδι
- 250 γρ. ζωχοί χονδροκομμένοι
- 150 γρ. καυκαλήθρα κομμένη στα τρία
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομ.
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομ.
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομ.
- 250 γρ. λάπατο κομμένα μεγάλα κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομ.
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
- 2 πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 120 ml κρασί λευκό
- 1 κον-κασέ ντομάτα
- 1 κ.γ. γλυκάνισο (προαιρετικά)
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια με
ένα φλιτζάνι ξίδι σε χαμηλή θερμοκρασία για 30΄. Ρίχνετε μετά τα
30΄ και αφού έχει μαλακώσει το χταπόδι, το ελαιόλαδο και
ανακατεύετε για 5΄- 7΄ μέχρι να σοταριστεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο, την πιπεριά, το σκόρδο, το πιπέρι, το γλυκάνισο και
σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα και 1 φλ. ζεστό νερό.
Αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό για 20΄- 30΄. Τοποθετείτε τα
λαχανικά και συνεχίζετε για 10΄- 15΄ ακόμα μέχρι να γίνουν τα χόρτα
και να δέσει η σάλτσα. Ενδέχεται να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Σβήνετε και αφήνετε το φαγητό για 10΄ να ξεκουραστεί.