ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρακά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα
καρότα  με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε τον αρακά
και το σκόρδο ανακατεύοντας για 3΄-4΄. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας
και τον ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το φαγητό με ζεστό
νερό. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για
35΄-40΄. Ρίχνετε τον άνηθο και μαγειρεύετε για άλλα 5΄.

Top