ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½-2 κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 1 κιλό αντίδια
  • 3-4 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 ποτήρι νερού κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας ανοίξει το μπούτι και να αφαιρέσει
το κόκαλο, χωρίς όμως να κόψει το κρέας. Το πλένετε το στραγγίζετε
καλά και το αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να
ετοιμάσετε τη γέμιση τυλίγοντάς το ρολό. Καθαρίζετε, πλένετε τα
χόρτα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Σε μία κατσαρόλα βάζετε άφθονο
αλατισμένο νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση ζεματίζετε τα χόρτα για
2΄. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν. Σε ένα
μπολ βάζετε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τον άνηθο, τις πιπεριές, τα
αντίδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια
σας. Συμπληρώνετε αλάτι αν χρειάζεται και προσθέτετε πιπέρι και
3κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά. Απλώνετε το κρέας σε
μια λαδόκολλα. Αδειάζετε το μείγμα στη μέση του κρέατος. Διπλώνετε
το κρέας ώστε να πάρει το αρχικό του σχήμα και το δένετε με φυσικό
σπάγκο ξεκινώντας από τη μία άκρη και καταλήγοντας στην άλλη. Σε
ένα ταψί βάζετε 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο και ακουμπάτε το ρολό.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Αδειάζετε στον πάτο του ταψιού το
κρασί και το νερό. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 2 ώρες. Αφαιρείτε
το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους
200οC και ψήνετε για 20΄-30΄ περίπου μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζετε από το φούρνο, το βάζετε σε μια πιατέλα για 20΄.
Αφαιρείτε τους σπάγκους και κόβετε το μπούτι σε φέτες. Σερβίρετε
τις φέτες συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

Top
hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes