ΑΡΝΙ ή ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ – ΚΡΗΤΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 1½-2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το κρέας και το αφήνετε να στραγγίξει καλά. Σε μία
φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Βάζετε το κρέας και το
σοτάρετε. Μόλις αλλάξει χρώμα χαμηλώνετε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό
για να μην κάνει κρούστα. Αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνετε το κρέας
για 1-2 ώρες περίπου, χωρίς να ρίξετε καθόλου νερό. Το κρέας θα
βγάλει τα υγρά του, θα ψηθεί στο ίδιο του το ζουμί. Είναι έτοιμο
όταν το κρέας μαλακώσει και έχει μελώσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά
και το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές συνοδεία κόκκινου
κρασιού.

ΣΗΜ.: Αγαπημένο φαγητό της Κρήτης.
Μαγειρεύεται με  πολλές παραλλαγές. Με ή χωρίς κρεμμύδι,
κρασί, ρίγανη στο τέλος και λεμόνι.

Top