ΑΡΝΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 8-10 αγκινάρες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκ.
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρέας
να σοταριστεί. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια να πάρουν λίγο χρώμα και
προσθέτετε 1-2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να
βράσει σε μέτρια φωτιά. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε
καλά με λεμόνι και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε
προσθέσει το χυμό ενός λεμονιού. Όταν μαλακώσει το κρέας,
ξεπλένετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε στην
κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Όταν είναι έτοιμο
το αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους,
προσθέτετε το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το
ζωμό. Περιχύνετε με τη σάλτσα το κρέας και τις
αγκινάρες. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή
φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Top