ΑΡΝΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ 

  • 2 κιλά αρνί ( μπούτι, ζητήστε από τον κρεοπώλη να τα ανοίξει
    ρολό)
  • 500 γρ. κατίκι Δομοκού ή ανθότυρο
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. ρόκα
  • 200 γρ. γαλέτα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Πλένετε
το σπανάκι, την ρόκα και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, βάζετε τα
κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Ανακατεύετε τα αυγά, το
σπανάκι, την ρόκα, το ανθότυρο, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το
μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους
200οC.  Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα.
Στραγγίζετε το κρέας και το βάζετε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνετε
και τοποθετείτε την γέμιση στο κέντρο κατά το μήκος του. Τυλίγετε
ρολό και δένετε με σπάγγο μαγειρικής για να μην φύγει η γέμιση.
Βάζετε το ρολό στο ταψί και το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνετε
για 60΄-80′ να ψηθεί αφού κατεβάσετε την  θερμοκρασία στους
180οC. Το βγάζετε από τον φούρνο αφήνετε λίγο να κρυώσει
και κόψτε το σε φέτες. Σερβίρετε συνοδεύοντάς το με πουρέ λαχανικών
ή πουρέ πατάτας.

Top