ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (κονσέρβα)
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πιπέρι λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1½ χυμό λεμονιού
  • 1½ αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βλάζετε το βούτυρο να μαλακώσει σε ένα μπολ και το ανακατεύετε
με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά
και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το βούτυρο σε μια
μεμβράνη, το τυλίγετε και το ρολλάρετε μέχρι να πάρει κυλινδρικό
σχήμα. Δένετε τις άκρες της μεμβράνης και βάζετε το ρολό βουτύρου
στο ψυγείο. Το αφήνετε να σταθεροποιηθεί για 12 ώρες. Ταιριάζει με
κρέατα και τυριά.

ΣΗΜ.: Αν το θέλετε σε κύβους, το βάζετε
στις θήκες πάγου και τυλίγετε την παγοθήκη καλά με
μεμβράνη.

Top