ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ½ φλ. μαύρες σταφίδες
  • ½ φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα
  • 4-5 ίνες κρόκο Κοζάνης
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο
  • 4-5 γαρύφαλλα
  • 2 φλ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε τον κρόκο Κοζάνης σε 3-4 κ.σ. βραστό νερό. Σε μία
κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα μπαχαρικά σε
μέτρια φωτιά για 1΄-2΄ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε
τους ξηρούς καρπούς και το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσουν
όλα τα υλικά. Προσθέστε το νερό και τον κρόκο Κοζάνης, αλατίζετε
και μόλις πάρει βράση σκεπάζετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄
περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και
σερβίρετε.

Top