ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αχλάδια – κρυστάλια σε ίδιο μέγεθος
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml μέλι
  • 1 lt νερό
  • 4 γρ. κρόκος Κοζάνης σε ίνες
  • 1 ξύλο κανέλας

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τη φλούδα από τα αχλάδια προσεκτικά. Κρατάτε το
κοτσανάκι. Σε μία μικρή κατσαρόλα (ώστε να χωράνε ίσα-ίσα τα
αχλάδια όρθια) βάζετε το νερό, το μέλι, το ξύλο της κανέλας και τον
κρόκο Κοζάνης και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Τότε βάζετε τα
αχλάδια στο σιρόπι να σιγοβράσουν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα. Όταν
μαλακώσουν στο εσωτερικό τους είναι έτοιμα, θέλουν 20΄- 30΄
περίπου.

Top