ΒΛΑΧΙΚΗ ΓΙΑΟΥΡΤΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά μπούτι αρνίσιο κομμένο
  • 3 κιλά γιαούρτι πρόβειο
  • 6 αυγά
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και το αλείφετε παντού με το μισό
βούτυρο. Τοποθετείτε σε ένα ταψί το κρέας μαζί με ένα ποτήρι νερό,
σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους
180οC, για 1½ ώρα. Ξεσκεπάζετε το ταψί και ψήνετε 40΄
ακόμη, περιχύνοντας πολύ συχνά το κρέας με το ζουμί του.
Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι, το αλεύρι, τα αυγά, το δυόσμο, αλάτι
και πιπέρι σε ένα μπολ και περιχύνετε στο κρέας. Απλώνετε και το
υπόλοιπο βούτυρο στο ταψί και ψήνετε άλλα 15΄-20΄  μέχρι να
αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα η κρέμα.

ΣΗΜ.: Την συνταγή αυτή θα τη βρείτε με
κάποιες παραλλαγές σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Σε κάποιες
συνταγές χρησιμοποιούν και ρύζι.

Top