Βολ-ο-βαν

Στρογγυλή «θήκη» από σφολιάτα γεμισμένη, μετά το ψήσιμο,
με κοτόπουλο, θαλασσινά, μοσχάρι ή μανιτάρια, δεμένα με κρεμώδη
σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό σαν πρώτο πιάτο ή σε μικρές μπουκιές σαν
μεζές.

Οι θήκες μπορούν να γεμιστούν λίγο πριν το σερβίρισμα,
διαφορετικά η ζύμη δεν θα είναι τραγανή.

Τα βολ-ο-βαν δημιουργήθηκαν το δέκατο ένατο
αιώνα από τον Παριζιάνο σεφ και ζαχαροπλάστη Καρέμ, που ήθελε ένα
είδος ζύμης η οποία «να πετάει με το φύσημα του ανέμου» – αυτό
σημαίνει η γαλλική λέξη βολ-ο-βαν. Έτοιμα βολ-ο-βαν υπάρχουν στα
σούπερ μάρκετ.

Top