ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΒΡΑΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα γαλέου
  • 1½ κιλό βλήτα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα βλήτα, τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε μπόλικο
αλατισμένο νερό για 8΄-10΄. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην
άκρη. Πλένετε και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ψαριού. Βάζετε σε μία
κατσαρόλα 2φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι, αφήνετε να πάρει μία βράση,
προσθέτετε τα φιλέτα ψαριού και τα βράζετε για 8΄. Χτυπάτε σε ένα
μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το
πιπέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε την σάλτσα στην κατσαρόλα
και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4΄-5΄ ακόμα. Βγάζετε την κατσαρόλα
από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 10΄-15΄.
Αφαιρείτε τα φιλέτα ψαριού με μία σπάτουλα. Σερβίρετε τα χόρτα με
τα ψάρια, αφού τα περιχύσετε με την σάλτσα και τα πασπαλίσετε με
μπούκοβο.

Top