ΓΑΡΙΔΕΣ COCKTAIL

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γαρίδες Νο 3

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

  • 1 μεγάλο φλιτζ. μαγιονέζα έτοιμη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. whisky
  • 1 κ.τς. χυμό λεμονιού
  • 2-3 σταγόνες Tabasco

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • πάπρικα γλυκιά για πασπάλισμα
  • 5-6 εσωτερικά φύλλα από μαρούλι, ψιλοκομμένα
  • 4 φυλλαράκια από την καρδιά του μαρουλιού ή κλαράκι σέλερι
  • φέτες λεμονιού
  • 1 αυγό σφιχτό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις βουτάτε σε νερό που βράζει για
2΄-3΄. Αναμιγνύετε τα υλικά της σάλτσας μέσα σε ένα μπολ,
προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε το μπολ
σκεπασμένο στο ψυγείο. Γεμίζετε με ψιλοκομμένο μαρούλι, κατά το ένα
τρίτο, 4 ποτήρια της σαμπάνιας ανοιχτά με πόδι. Σερβίρετε από πάνω
τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. πασπαλίζετε με την πάπρικα, βάζετε
στο πλάι από ένα φύλλο μαρούλι ή κλαράκι σέλερι, μία φέτα λεμονιού
και αυγό.

Top