ΓΑΤΙΣΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (LANGUES DE CHAT)

ΥΛΙΚΑ (για 350 γρ. μπισκότα)

  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα μπολ το  βούτυρο και τη ζάχαρη . Ανακατεύετε
, ώστε το μείγμα να αποκτήσει πολύ μαλακή υφή. Προσθέτετε τα
ασπράδια και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε και το αλεύρι
καισυνεχίζετε να ανακατεύετε εως ότου έχετε ένα ομοιογενές μείγμα,
πολύ μαλακό και κολλώδες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους
180οC. Βάζετε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με ίσια
μύτη. Σχηματίζετε μακρόστενα μπαστουνάκια πάχους 4-6χλστ. και
μήκους 5-6 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνετε τα μπισκότα στον αέρα για
περίπου 10΄ έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα
μπισκότα, μπορείτε να τους δώσετε ελαφριά κλίση, κυλώντας τα πάνω
σε έναν χοντρό πλάστη ή μπουκάλι. 

ΣΗΜ.: «Langues de chat» λέγονται τα λεπτά,
ανάλαφρα και εύθραυστα μπισκότα που συνοδεύουν το παγωτό. Εύκολα
στην παρασκευή, μπορείτε να τους δώσετε διάφορα σχήματα και να
φτιάξετε με τη ζύμη τους χωνάκια ή μπολάκια σερβιρίσματος. Για
να φτιάξετε μπισκοτένιο μπολ μεταφέρετε ζεστή την ψημένη ζύμη
(ανασηκώνοντάς την με ένα φαρδύ μαχαίρι) μέσα σε ένα μεταλλικό ή
γυάλινο μπολ, που σας χρησιμεύει ως καλούπι. Καλύπτετε  τα
εσωτερικά τοιχώματα κάνοντας πτυχώσεις. Το αφήνετε να στεγνώσει και
να κρυώσει καλά προτού το ξεφορμάρετε και σερβίρετε μέσα σε αυτό
μπάλες παγωτού. Διατηρούνται αεροστεγώς κλεισμένα για περίπου
ένα μήνα.

Top