ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρεμμύδια μακρόστενα μεσαίου μεγέθους
  • 500 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο – μισό χοιρινό)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκ.
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 100 γρ. κουκουνάρι ή 70 γρ αμύγδαλο κομμένο στη μέση
  • 70 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκ.
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/ 3 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά στο
ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό,
αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα,
γαρύφαλλο). Τις σταφίδες, τα κουκουνάρια (ή το φιλέ αμυγδάλου) και
τα δαμάσκηνα. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις πάρει μία βράση,
προσθέτετε τα 120 ml νερό. Αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί
χαμηλώνοντας την θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα χαράσετε με ενα κοφτερό μαχαίρι απο
την κορυφή μέχρι την βάση κάνοντας μια τομή σχεδον μέχρι την καρδιά
του κρεμμυδιου. βράζετε σε αρκετό νερο, για 5′ μέχρι να μαλακώσουν
και να ξεφλουδίζονται. Ανοίγετε τα φύλλα των κρεμμυδιών ένα-ένα για
να τα γεμίσετε. Τα βγάζετε και αφαιρείτε προσεχτικά ένα – ένα τα
φύλλα τους. Κρατάτε ξεχωριστά τις καρδιές για ένα στιφάδο. Παίρνετε
ένα – ένα τα φύλλα των κρεμμυδιών και τα γεμίζετε με 1 κ.γ. από το
μείγμα του κιμά. Τα τυλίγετε προσεχτικά. Καλύπτετε τον πάτο μιας
κατσαρόλας με φύλλα από λάχανο. και τοποθετείτε τα κρεμμύδια στη
σειρά. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και νερό, τόσο – όσο να
είναι μέχρι τη μέση. Τα καλύπτετε με πιάτο, για να είναι σταθερά,
να μην διαλυθούν στο μαγείρεμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το
καπάκι και σιγοβράζετε για 20΄- 30΄. Σερβίρετε με σάλτσα
ντομάτας.

Top
hacklink al hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog wordpress nulled themes