ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 ντομάτες
  • 5 πιπεριές
  • 5 μελιτζάνες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 300 γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. δυόσμο ή βασιλικό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τo επάνω μέρος από τα λαχανικά και τα αδειάζετε. Κρατάτε
την ψίχα, εκτός την ψίχα από τις πιπεριές. Τοποθετείτε τα λαχανικά
σε ταψί και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε στο multi
την ψίχα των λαχανικών το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβετε το
μαϊντανό, τον δυόσμο και το βασιλικό. Βάζετε το μισό ελαιόλαδο σε
μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρετε τα λαχανικά. Ρίχνετε το
ρύζι. Ανακατεύετε και σβήνετε με το λεμόνι. Αφήνετε να πάρουν μία
βράση και ρίχνετε το μισό χυμό ντομάτας. Γεμίζετε τα λαχανικά και
τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις
κόβετε κυδωνάτες, αλατοπιπερώνετε, τις τοποθετείτε ανάμεσα στα
γεμιστά. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και
ρίγανη στο ταψί. Ψήνετε για 1 ώρα στους
180ο-200οC.

ΣΗΜ.: Για κάθε γεμιστό υπολογίζετε 1κ.σ.
ρύζι. Γεμίζετε τα ¾ των λαχανικών.

Top