ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 10-12 πιπεριές (κόκ.-πράσ.)
  • 200 γρ. φέτα
  • 120 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κ.σ. λιαστή ντομάτα ψιλοκ. και στραγγισμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγετε τα καπάκια από τις πιπεριές και αδειάζετε το εσωτερικό
τους.Κόψτε το ανθότυρο καρέ, τρίψτε την φέτα και ψιλοκόψτε τις
ελιές.Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά, την λιαστή ντομάτα, τις
ελιές και τον βασιλικό.πασπαλίζετε με πιπέρι και πολύ λίγο
αλάτι.Γεμίζετε τις πιπεριές και σκεπάζετε με τα καπάκια τους.Σε ένα
μικρό ταψί βάζετε λίγο λάδι και τοποθετείτε τις πιπεριές.Περιχύστε
τις με λάδι και πασπαλίστε τις με ρίγανη.Ψήστε στους
180οC  σε προθερμασμένο φούρνο για μία
ώρα.Ετοιμάστε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι και προσθέστε ψιλοκομμένο
σκόρδο και τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί.Σοτάρετε σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να ροδίσει.Βγάλτε τις πιπεριές, αφήστε να σταθούν
15΄.Τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με την τριμμένη
ψίχα και το σκόρδο.

Top