ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. κιμάς
  • 100 γρ. ρύζι (τύπου Καρολίνα)
  • 100 γρ. λάδι
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 3 κ.σ. ψιλ. μαϊντανός ψιλοκ.
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε τον κιμά σε μεγάλο μπολ και προσθέστε το ρύζι, τα 2
ασπράδια των αυγών, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι και
πιπέρι. Τα ζυμώνετε καλά. Πλάστε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα
στρογγυλό, λίγο πιο μικρά από τους κεφτέδες. Τα τοποθετείτε σε
κατσαρόλα σε σειρές – στην οποία έχετε βάλει λάδι. Όταν τα βάλετε
όλα τα σκεπάζετε με ζεστό νερό. και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό. Χτυπήστε τους 2 κρόκους, προσθέστε
το χυμό του λεμονιού και το ζωμό και περιχύστε τα γιουβαρλάκια με
τη σάλτσα. Ανακινείστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει
η σάλτσα.

ΣΗΜ.: Τα γιουβαρλάκια μπορούν να γίνουν και με
σάλτσα ντομάτας.

Top