ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 17 αυγά
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 20 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ.  βανίλια
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ κ. γ. αλάτι

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1000 ml νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • ¾ φλ. κουμ-κουάτ  ή ό,τι λικέρ θέλετε
  • φλούδα λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα
μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στο μείγμα τη βανίλια, το ξύσμα και
το νερό. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι σε ένα μεγάλο μπολ.
Μεταφέρετε το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Σταδιακά και
εναλλάξ προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά με  το σιμιγδάλι σ τη
μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα.
Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα. Αλείφετε το ταψί με βούτυρο και
ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 40΄.

ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το σιρόπι. και βράζετε για
5΄.  Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε
με το ζεστό σιρόπι. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος,
κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και το βάζετε μερικές ώρες στο
ψυγείο.

Top