ΓΟΠΕΣ ΨΗΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλες γόπες
  • 2 λεμόνια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γόπες από τα λέπια, αφαιρείτε τα βράγχια,
εντόσθια και τις πλένετε καλά. Τις αλατίζετε με το μισό αλάτι και
από τις δύο πλευρές και τις βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Λαδώνετε
και τοποθετείτε τα ψάρια στην ειδική σχάρα του ταψιού μέσα στο
ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για
35΄. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό
λεμονιού, την ρίγανη και το υπόλοιπο αλατοπίπερο. ¨Όταν ψηθούν οι
γόπες, τις βάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε πάνω τους το
λαδολέμονο.

ΣΗΜ.: Ο χρόνος  ψησίματος ελέγχεται
ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ψάρι.

Top