ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φέτα γραβιέρα 2εκ.
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • νερό
  • λάδι για το τηγάνι

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο νερό. Βουτάτε το
τυρί στο μπολ με το νερό και το περνάτε από το αλεύρι φροντίζοντας
να αλευρωθεί καλά και από τις δύο πλευρές. Το τινάζετε ελαφρά για
να φύγει το περιττό αλεύρι. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Αμέσως
μετά το δεύτερο αλεύρωμα, ρίχνετε το τυρί σε καυτό λάδι. Το αφήνετε
να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε και το αφήνετε να
στραγγίξει σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

ΣΗΜ.: Σερβίρετε απλά με μισό λεμόνι ή με
μέλι και σουσάμι ή μαρμελάδα και ξηρούς καρπούς, ή φρέσκα φρούτα
και κριτσίνια.

Top