ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. σάρκα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος)
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε
στη  φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει το αφήνετε για 1΄
και αποσύρετε. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε
κομμάτια το καρπούζι και το ρίχνετε μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ.
Πολτοποιείτε καλά. γεμίζετε με το μείγμα παγοθήκες και τις βάζετε
στην κατάψυξη, όπου τις αφήνετε μέχρι να παγώσουν πολύ καλά (για
τουλάχιστον 12 ώρες). Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιείτε τα
παγάκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν χιόνι ή σαν χοντροί
κρύσταλλοι και γεμίζετε ποτήρια. Εναλλακτικά, αδειάζετε το μείγμα
σε ένα μπολ και το αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για 1 βράδυ.
Την επομένη, ξύνετε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι, για να
σχηματιστεί ένα μείγμα σαν τριμμένος πάγος. Αν έχετε παγωτομηχανή
μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη γρανίτα.

Top