ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 350 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 λεμόνι
  • 250 ml χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε το ξύσμα από το 1 λεμόνι, φροντίζοντας να μη φτάσετε στο
λευκό μέρος της φλούδας κάτω από την επιδερμίδα, που είναι
πικρούτσικο. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε μία
κατσαρόλα και τοποθετείτε στη φωτιά. Αποσύρετε μόλις λιώσει η
ζάχαρη (δεν θα έχει φτάσει σε βρασμό). Αφήνετε να κρυώσει καλά.
Στύβετε τα λεμόνια, τα σουρώνετε και ζυγίζετε το χυμό –χρειάζεστε
250ml. Ρίχνετε τον ζυγισμένο χυμό στο κρύο σιρόπι και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα παραλληλόγραμμο και, κατά προτίμηση
ρηχό, μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος. Σκεπάζετε με καπάκι (αν έχει) ή
μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη. Αφήνετε να παγώσει εντελώς
για τουλάχιστον 1 βράδυ. Για να σερβίρετε, το βγάζετε από την
κατάψυξη και γδέρνετε την επιφάνειά του ένα πιρούνι ή με ένα
κουτάλι, ώστε να διαλυθεί και να γίνει σαν χιόνι. Εναλλακτικά,
μπορείτε να φτιάξετε τη γρανίτα σε παγωτομηχανή.

Top