ΓΡΑΝΙΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρώγες από μαυρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια (καθαρό
    βάρος)
  • 40 ml νερό
  • 40 γρ. ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε
στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αφήνετε για 1΄ και
αποσύρετε, Αφήνετε το σι­ρόπι να κρυώσει. Βάζετε το κρύο σιρόπι με
τα σταφύλια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε καλά. Γεμίζετε με το
μείγμα παγοθήκες και τις βά­ζετε στην κατάψυξη, όπου τις αφή­νετε
μέχρι να παγώσουν πολύ καλά (για τουλάχιστον 12 ώρες). Για να
σερβίρετε, πολτοποιείτε τα παγάκια στο μπλέντερ. Εναλλακτικά,
αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να παγώσει στην
κατάψυξη για 1 βράδυ. Την επομένη, ξύνετε την επιφάνειά του με ένα
πιρούνι, για να γίνει σαν χιόνι.

Top