ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 ml μέλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. πολτοποιημένα ροδάκινα ή βερίκοκα(αυτό το βάρος πρέπει
    να έχουν τα πολτοποιημένα φρούτα)
  • 700 γρ. φρέσκες βανίλιες (καθαρό βάρος)
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε
από τη φωτιά και προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ
και τα πολτοποιημένα φρούτα. Ανακατεύετε πολύ καλά με μία σπάτουλα.
Αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει. Στη
συνέχεια το απλώνετε σε μία φόρμα τάρτας ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου
24εκ., «σηκώνοντας» γύρω-γύρω προς τα πάνω, καλύπτοντας
έτσι τα τοιχώματα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους
170οC-180οC. Κόβετε τις βανίλιες στη μέση ή
στα τέσσερα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τις αραδιάζετε πάνω στη
βάση. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και ψήνετε για περίπου 30΄.

Top