ΔΙΠΛΕΣ – ΜΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 βανίλιες
  • 10 αυγά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΜΑ

  • 1 κιλό μέλι
  • ¾ ποτήρια νερό

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • καρύδι
  • κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζετε τα αυγά (ασπράδια-κρόκους). Χτυπάτε τα ασπράδια πολύ
καλά και αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά
και προσθέτετε την μαρέγκα. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων στην
μαρέγκα και χτυπάτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην
συνέχεια προσθέτετε το αλάτι, τις βανίλιες και λίγο-λίγο το αλεύρι
ανακατεύοντας με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια προς το
σκληρό. Θέλει προσοχή γιατί σφίγγει πολύ εύκολα. Αφού ζυμώσετε πολύ
καλά το ζυμάρι, κόβετε την ζύμη σε κομμάτια και αρχίζετε να
ανοίγετε τα φύλλα. Το κάθε κομμάτι με τον πλάστη ή με το ειδικό
μηχάνημα. Τα φύλλα πρέπει να είναι λεπτά και να απλωθούν ένα-ένα σε
επιφάνεια στρωμένη με ύφασμα για να μην κολλήσουν. Κόβετε τα φύλλα
σε τετράγωνα κομμάτια 8×8 εκ. περίπου ή λωρίδες και τα τηγανίζετε
διπλώνοντάς τα σε διάφορα σχήματα. Το κλασσικό σχήμα είναι ο
κύλινδρος, αλλά υπάρχουν και τα μαντηλάκια, οι φιόγκοι και τα
γαρύφαλλα. Τα τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με μπόλικο
ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό
χαρτί. Ετοιμάζετε το μέλωμα. Ένα ζεστό σιρόπι από 1 κιλό μέλι και ¾
ποτηρ. νερό να βράσουν για 2΄ (ο χρόνος από το σημείο βρασμού).
Βουτάτε μία-μία τις δίπλες στο σιρόπι και τις βάζετε σε πιατέλα
πασπαλίζοντας με καρύδι και κανέλα.

Top
hacklink al hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog wordpress nulled themes