ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες και ξεφλουδισμένες
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τις ψημένες μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολ και τις λιώνετε με
ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού
και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το ταχίνι και
συνεχίζετε το ανακάτεμα χτυπώντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα
ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε μέσα το γιαούρτι και συνεχίζετε το
ανακάτεμα. Προσθέτετε αλάτι και βάζετε το μείγμα σε μια βαθιά
σαλτσιέρα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, παγώνετε το ντιπ στο ψυγείο
και το σερβίρετε μαζί με ψητά λαχανικά, πατατάκια κ.ά.

Top