ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΓΑΡΙΦΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 2 ξυλάκια κανέλας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στεγνώνετε καλά το λεμόνι. Καρφώνετε πάνω του τα
γαρίφαλα και το τοποθετείτε σε ένα βάζο. Προσθέτετε τα ξυλάκια της
κανέλας και το ελαιόλαδο και κλείνετε το δοχείο. Το αφήνετε σε
σκοτεινό και στεγνό μέρος για 2 εβδομάδες. Ύστερα αφαιρείτε τα
λεμόνια και την κανέλα και το μεταφέρετε σε μπουκάλι.

ΣΗΜ.: Ταιριάζει σε κοτόπουλο ψητό ή
κατσαρόλας, ιδιαίτερα αν το μαγειρέψετε με ανατολίτικο τρόπο, σε
ταμπουλέ, κέϊκ και κουλούρια λαδιού.

Top