ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ – ΜΑΡΙΝΑΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ

Οι βρώσιμες ελιές στην αγορά διατίθενται σε μεγάλη
ποικιλία,
χύμα ή
συσκευασμένες και είναι εξαιρετικές.

Ωστόσο ο καλύτερος τρόπος να τις απολαύσετε είναι ύστερα
από ένα καλό μαρινάρισμα με αρωματικά παντός τύπου

 

Κεφαλλονίτικες πράσινες ελιές
τσακιστές με σπασμένο κόλιανδρο

Παίρνετε 1 κ.γ. κόλιανδρο και τον σπάζετε ελαφρά στο γουδί.
Κόβετε 1 λεμόνι πρώτα σε λεπτές φέτες και μετά σε τριγωνάκια.
Ανακατεύετε τον κόλιανδρο και το λεμόνι με ½ κιλό πράσινες ελιές
και τις μεταφέρετε σε γυάλινο μπολ. Κάθε φορά που τις σερβίρετε,
προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

 

Ελιές Καλαμών με πορτοκάλι,
ρίγανη και ελαιόλαδο

Πλένετε και στεγνώνετε 2 πορτοκάλια. Με το ειδικό εργαλείο
παίρνετε μόνο το ξύσμα του. Το ανακατεύετε με ½ κιλό ελιές Καλαμών,
το χυμό από ½ πορτοκάλι, 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο και 1 κ.γ.
ρίγανη.

 

Έλιές Χαλκιδικής με μαραθόριζα,
μαραθόσπορους και λεμόνι

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε μισή μαραθόριζα. Την ανακατεύετε με ½
κ.γ. μαραθόσπορους , ½ κιλό ελιές Χαλκιδικής , το ξύσμα και το χυμό
από 1 λεμόνι. Σερβίρετε τις ελιές προσθέτοντας κάθε φορά λίγο
ελαιόλαδο.


ΜΑΡΙΝΑΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ

Top