ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό φέτα
  • 1 λίτρο γάλα ( και για πιο πλούσια γεύση 1 κρέμα γάλακτος
    μικρή)
  • 250 γρ. γκούντα
  • 250 γρ. ένταμ
  • 5 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • λίγο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνετε το ταψί. Τρίβετε όλα τα τυριά με το χοντρό μέρος του
τρίφτη. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το σιμιγδάλι
και λίγο πιπέρι. Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα και τα απλώνετε στον
πάγκο. Ρίχνετε μια χούφτα τυρί τόσο όσο να καλύψει το
φύλλο. Ζαρώνετε το φύλλο σαν βεντάλια. Το τοποθετείτε στο
ταψί. Κάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Μετά βάζετε σε
ένα μπολ τα αυγά, γάλα και τη κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάτε με το
σύρμα, μετά τα ρίχνετε πάνω στα φύλλα. Ψήνετε σε φούρνο
180ο–200οC μέχρι να ροδίσει καλά. περίπου
45΄.

Top