ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 lt χυμό φράουλας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • φράουλες (1.600 γρ. περίπου)
  • 24 γρ. ζελατίνες σε φύλλα

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα σκεύος 1lt νερό όσο πιο κρύο γίνεται, ρίχνετε μέσα
μια-μία τις ζελατίνες και τις αφήνετε για 15΄ το λιγότερο. Περνάτε
από τον αποχυμωτή περίπου 1.400γρ. φράουλες για να σας δώσουν 1lt
χυμό. Αν δεν έχετε αποχυμωτή, τις βάζετε στο μπλέντερ και μετά τις
σουρώνετε. Αυτό το κάνετε για να έχετε ένα διάφανο χυμό χωρίς
σπόρους. Από το 1lt χυμό, παίρνετε τα 300ml, τα ζεσταίνετε με τη
ζάχαρη, χωρίς να βράσει. Στραγγίζετε τις ζελατίνες και, όπως είναι
ζεστός ο χυμός, τις ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε ώσπου να
διαλυθούν. Έπειτα ρίχνετε και τον υπόλοιπο χυμό και σερβίρετε στα
ποτήρια. Τα βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει το ζελέ το λιγότερα
για 3 ώρες και βγάζοντάς το παγωμένο προσθέτετε κομμένες φράουλες ή
άλλα κόκκινα φρούτα.

Top