ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ – ΟΥΖΟ & ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. στριφτό μακαρονάκι
  • 2 φιλέτα πέστροφα καπνιστή 300 γρ. περίπου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μαραθόριζα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ούζο
  • ½ κ.γ. σπόρους γλυκάνισου κοπανισμένους ελαφρά
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε. Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα
ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις ροδέλες
μαραθόριζας και πράσου για 2΄-3΄μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το
ούζο και ανακατεύετε για λίγο, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε την πέστροφα σε
κομματάκια και πασπαλίζετε με το γλυκάνισο. Ανακατεύετε προσεκτικά.
Σε μία σαλατιέρα βάζετε τα ζυμαρικά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά
ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρετε.
Γαρνίρετε με 1-2 κομματάκια πέστροφας και 2 φούντες μάραθου.

Top