ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
  • 1 φλιτζ. ρύζι
  • ½ ματσάκι κρεμμύδια ψιλοκ.
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1/3 γλυκάνισο (προαιρετικά)
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα
βάζετε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε με 2
κουταλιές λάδι. Προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε και λίγο
πριν το κατεβάσετε από την φωτιά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι άνηθο,
γλυκάνισο. Ρίχνετε τα καλαμάρια σε ζεματιστό νερό και μόλις
φουσκώσουν τα βγάζετε με μια  κουτάλα, τα γεμίζετε με το
μείγμα. Στην συνέχεια κλείνετε τα καλαμάρια με μια
οδοντογλυφίδα και τα τοποθετείτε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα με
τόσο νερό όσο χρειάζεται για να τα σκεπάσει. προσθέστε δύο
κουταλιές λάδι. Τα σιγοβράζετε για 50΄.

Top