ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

  •  1 πακέτο κανταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο λειωμένο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 4 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 6 κρόκους & 2 αυγά
  • 2 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 φλιτζάνια γάλα με τη μισή ζάχαρη,
τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε μέτρια φωτιά. Σε
ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Διαλύετε
το κορν φλάουρ στο 1 φλιτζάνι γάλα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε το
κορν φλάουρ στο μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα
μέχρι να ενσωματωθούν. Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά (να κάψει),
ρίχνετε 3 κουτάλες σιγά-σιγά (σαν κορδόνι) στο μείγμα αυγών
ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το
υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις
δέσει αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τη σκεπάζετε με μία
μεμβράνη να ακουμπά η μεμβράνη στην κρέμα για να μην κάνει
κρούστα.

Σιρόπι: Βάζετε σε μια κατσαρόλα, την
ζάχαρη  το χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα
και την γλυκόζη. Τα βάζετε να βράσουν για 4΄-5΄ από το σημείο
βρασμού. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι
να κρυώσει.

Χωρίζετε το κανταΐφι στα δύο. Ανοίγετε το μισό με τα χέρια σας,
έτσι ώστε να ξεχωρίσουν οι ίνες του. Το απλώνετε ομοιόμορφα σε
βουτυρωμένο ταψί 25X40εκ. Το βουτυρώνετε πολύ καλά με το μισό
βούτυρο. Ρίχνετε την κρέμα χλιαρή και καλύπτετε ομοιόμορφα το
κανταΐφι. Ανοίγετε και το υπόλοιπο κανταΐφι και το στρώνετε πάνω
από την κρέμα. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε το γλυκό σε
προθερμασμένο φούρνος στους 180οC για 1 ώρα μέχρι να
ροδοκοκκινήσει το φύλλο. Βγάζετε από το φούρνο το σιροπιάζετε με το
κρύο σιρόπι. Αφήνετε για 2-3  ώρες να απορροφήσει το σιρόπι
και σερβίρετε.

Top